Zoek in deze groep

Leden van de groep

Nieuwsbrief abonnementen

  • Groepen
  • Kennisplatform professionalisering

Kennisplatform professionalisering

Kennisplatform professionalisering

Eigenaar: Klaartje Pompe

Leden van de groep: 37

Omschrijving:

Waarom het Kennisplatform Professionalisering archieffunctie?

In de huidige informatiemaatschappij voltrekken de veranderingen zich in hoog tempo - een ontwikkeling die blijvend is. Archiefprofessionals blijven van grote waarde als zij samen weten te anticiperen op die veranderingen. Dat vraagt om veranderingen in de organisatie van de archiefsector, om mensen met nieuwe vaardigheden en om ook vernieuwingen in ons vakgebied.  

Het Kennisplatform Professionalisering archieffunctie is bedoeld voor het uitwisselen van ervaringen, het delen van kennis en het stellen van vragen. Welke competenties zijn er bijvoorbeeld nodig om als archivaris naar ‘voren’ in de informatieketen te komen? Welke kennis is er over de informatiesystemen bij overheden? Wat is het aanbod van opleiders?

Denk en praat mee

Ben je werkzaam als archief- of informatieprofessional? Of geïnteresseerd in het thema professionalisering van de archieffunctie? Dan ben je van harte welkom als lid van dit kennisplatform. Leden kunnen deelnemen aan blogs en discussies, vragen stellen en informatie delen. Lees hier hoe Pleio werkt, hoe je bijdragen plaatst en meedoet met dit platform. 

Actueel

Met BRAIN en KVAN wordt gesproken over het trekken van dit Kennisplatform. Het Kennisplatform Professionalisering archieffunctie is onderdeel van het Nationaal Kennisnetwerk Archieven.

Tag(s) (komma gescheiden):