Informatie 2020

Inloggen
Engels | Nederlands | Frans

Zoek in deze groep

Leden van de groep

Nieuwsbrief abonnementen

  • Groepen
  • Kennisplatform dienstverlening archieven

Kennisplatform dienstverlening archieven

Kennisplatform dienstverlening archieven

Eigenaar: Janna Leguijt

Leden van de groep: 64

Omschrijving:

Waarom het Kennisplatform dienstverlening archieven?

Archieven worden gebruikt door onderzoekers, bedrijven, particulieren en overheden. Elke doelgroep heeft een eigen doel, informatiebehoefte en zoekgedrag. Welke dienstverlening moeten en kunnen archiefinstellingen bieden? Hoe kunnen nieuwe technieken worden ingezet om de archiefcollectie zichtbaar en bruikbaar te maken? En hoe presenteren zij in het digitale tijdperk hun informatie – ook beperkt openbare informatie?

Het Kennisplatform dienstverlening archieven is bedoeld voor het uitwisselen van ervaringen, het delen van kennis en het stellen van vragen. Denk bijvoorbeeld aan het verdiepen van de kennis van de ‘digitale klant’, de mogelijkheden om digitaal de collectie zichtbaarder te maken door toepassing van sociale media of aan de toepassing van crowdsourcing.

Denk en praat mee

Ben je werkzaam – of geïnteresseerd – in dienstverlening rond archieven – digitaal/niet-digitaal/gedigitaliseerd? Dan ben je van harte welkom als lid van dit kennisplatform. Leden kunnen deelnemen aan blogs en discussies, vragen stellen en informatie delen. Lees hier hoe Pleio werkt, hoe je bijdragen plaatst en meedoet met dit platform.

Actueel

Trekker van dit kennisplatform is Janna Leguijt (RHC Eindhoven). Het Kennisplatform dienstverlening archieven is onderdeel van het Nationaal Kennisnetwerk Archieven.

Tag(s) (komma gescheiden):
Geen resultaten gevonden.