Informatie 2020

Inloggen
Engels | Nederlands

Zoek in deze groep

Leden van de groep

Nieuwsbrief abonnementen

  • Groepen
  • Kennisplatform e-depot en digitale verwerving

Kennisplatform e-depot en digitale verwerving

Kennisplatform e-depot en digitale verwerving

Eigenaar: Alfred Liefers

Leden van de groep: 93

Omschrijving:

Waarom het Kennisplatform e-depot en digitale verwerving?

Digitale informatie is veranderlijk en kent vele vormen. Van digitale documenten tot e-mail, Twitterberichten, blogs, audiovisueel materiaal  en websites. De grenzen tussen gebruik en archivering van digitale informatie verdwijnen bovendien. Digitale overheidsinformatie moet echter duurzaam toegankelijk zijn, ook vanuit het oogpunt van cultureel erfgoed. Hoe verwerven we digitaal materiaal? En hoe kan een digitaal depot worden ingezet als oplossing voor duurzaam beheer en ontsluiting? 

Het Kennisplatform e-depot is bedoeld voor het uitwisselen van ervaringen, het delen van kennis en het stellen van vragen over digitale verwerving, opslag en ontsluiting in een e-depot. Het kennisplatform is onderdeel van het Nationaal Kennisnetwerk Archieven. 

Denk en praat mee

Ben je werkzaam bij een overheid of archiefinstelling? En ben je geïnteresseerd in digitale duurzame opslag en duurzame toegankelijkheid? Dan ben je van harte welkom als lid van dit kennisplatform. Leden kunnen deelnemen aan blogs en discussies, vragen stellen en informatie delen. Lees hier hoe Pleio werkt, hoe je bijdragen plaatst en meedoet met dit platform.

Actueel

Gesprekken met een potentiële trekker van dit kennisplatform zijn op dit moment gaande.

Tag(s) (komma gescheiden):