Informatie 2020

Inloggen
Engels | Nederlands

Zoek in deze groep

Leden van de groep

Nieuwsbrief abonnementen

Kennisplatform toegang

Kennisplatform toegang

Eigenaar: Violet Meerdink

Leden van de groep: 103

Omschrijving:

Waarom het Kennisplatform Toegang?

Met open toegang voor archieven wordt bedoeld: een open, digitale informatie-infrastructuur, met gebruik van open standaarden. Daarmee worden archieven en collecties beter toegankelijk voor verrijken, contextualiseren en presenteren. En het vergemakkelijkt het leggen van verbindingen tussen sectoren en het samenwerken in netwerken. Met als uiteindelijke doel: een toegankelijke en bruikbare Archiefcollectie NL.

Het Kennisplatform Toegang is bedoeld voor het uitwisselen van ervaringen, het delen van kennis en het stellen van vragen. Bijvoorbeeld over welke stappen er te zetten zijn in het publiceren van open data, of hoe organisaties met linked open data kunnen deelnemen aan een semantisch netwerk   Maar denk ook aan het gebruik van instrumenten voor toepassing van geoinformatie.

Denk en praat mee

Ben je werkzaam  - of geïnteresseerd – in het thema toegang? Dan ben je van harte welkom als lid van dit kennisplatform. Leden kunnen deelnemen aan blogs en discussies, vragen stellen en informatie delen. Lees hier hoe Pleio werkt, hoe je bijdragen plaatst en meedoet met dit platform. 

Actueel

Dit kennisplatform wordt voorlopig beheerd door het Nationaal Archief. Word jij de volgende enthousiaste trekker van het Kennisplatform Toegang? Het Kennisplatform Toegang is onderdeel van het Nationaal Kennisnetwerk Archieven.

Tag(s) (komma gescheiden):
Geen resultaten gevonden.
Meer favorieten