Zoek in deze groep

Leden van de groep

Nieuwsbrief abonnementen

  • Groepen
  • Kennisplatform waardering en selectie van archieven

Kennisplatform waardering en selectie van archieven

Kennisplatform waardering en selectie van archieven

Eigenaar: CharlesJeurgens

Leden van de groep: 74

Omschrijving:

Waarom het Kennisplatform Waardering en selectie?

Informatie heeft verschillende  functies. Informatie is niet alleen nodig in werkprocessen van (overheids)organisaties, maar ook om verantwoording af te kunnen leggen  en toekomstig historisch onderzoek mogelijk te maken. Daarnaast is het cultureel erfgoed. Welke vragen roepen digitale ontwikkelingen in het informatiebeheer op als het gaat om waardering en selectie?  Welke belangen spelen er en hoe houd je daar rekening mee? Voor welke keuzes en dilemma’s staan organisaties bij het waarderen en selecteren en hoe gaat de archiefprofessional hiermee om?

Het Kennisplatform Waardering en selectie is bedoeld voor het uitwisselen van ervaringen, het delen van kennis en het stellen van vragen. Denk aan onderwerpen als de toepassing van de verschillende waarderingsinstrumenten (risico-analyse, hotspotmonitor, systeemanalyse) of het hanteren van selectielijsten.

Denk en praat mee

Ben je werkzaam  - of geïnteresseerd – in het vakgebied waardering en selectie? Dan ben je van harte welkom als lid van dit kennisplatform. Leden kunnen deelnemen aan blogs en discussies, vragen stellen en informatie delen. Lees hier hoe Pleio werkt, hoe je bijdragen plaatst en meedoet met dit platform.  

Actueel

Trekker van dit kennisplatform is voorlopig het Nationaal Archief. Word jij de volgende trekker van het Kennisplatform Waardering en selectie? Het kennisplatform is onderdeel van het Nationaal Kennisnetwerk Archieven.