Informatie 2020

Inloggen
Engels | Nederlands | Frans

Checklist aan de slag met webarchivering

Checklist aan de slag met webarchivering
 • iedereen (publiek zichtbaar)

Checklist aan de slag met webarchivering

Door Marcel Ras 6 April 2017 @ 1:28 Reacties (1)

De checklist “aan de slag met webarchivering” kan worden gebruikt door organisaties die van plan zijn websites (of sociale media) te gaan archiveren. Aan de hand van een aantal vragen in vier categorieën wordt je geleid door een voorbereidingsproces. De vragen helpen u bij het maken van beleid en het inrichten van processen.

Reacties

Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
  • Margriet van Gorsel
   Margriet van Gorsel 138 dagen geleden

   Dag Marcel,

   deze checklist helpt erfgoedbeheerders zeker bij de orientatie op, het maken van plannen voor en het daadwerkelijk archiveren van websites.

   Wij, in de archiefwereld, hebben ook met de website-als-kanaal te maken, met andere woorden de website als doorgeefluik van informatie in de uitvoering van werkprocessen van de overheid. De website-als-geheel is dan niet zozeer interessant als wel de webformulieren of de bijbehorende (juridische) regels die in een (zaak)dossier moeten landen ten behoeve van de vastlegging van afspraken tussen overheid en burgers en bedrijven.

   Is het mogelijk om dit onderscheid in belang en werking mee te nemen of in ieder geval te benoemen in deze checklist om te zorgen dat de juiste oplossing bij het juiste probleem gekozen wordt?

   groet, Margriet.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers