Informatie 2020

Inloggen
Engels | Nederlands

Business Data Scientist

 • Zet in mijn agenda
  26-10-2017 09:30:00 26-10-2017 19:30:00 Europe/Berlin Business Data Scientist Wat is een Business Data Scientist? Een Business Data Scientist is een Data Scientist die zich heeft gespecialiseerd in het vinden van de aansluiting bij de business. Een Business Data Scientist creëert waarde door de juiste business vragen te stellen, relevante data te ontsluiten en deze te vertalen naar innovatieve toepassingen. Een Business Data Scientist interpreteert data op business relevantie, vertaalt deze naar product/dienst innovaties en 'verkoopt' deze binnen de organisatie.... Omgeving Utrecht International Management Forum (IMF) noreply DD-MM-YYYY
Omgeving Utrecht
26-10-2017 09:30
26-10-2017 19:30
International Management Forum (IMF)

Wat is een Business Data Scientist?

Een Business Data Scientist is een Data Scientist die zich heeft gespecialiseerd in het vinden van de aansluiting bij de business. Een Business Data Scientist creëert waarde door de juiste business vragen te stellen, relevante data te ontsluiten en deze te vertalen naar innovatieve toepassingen. Een Business Data Scientist interpreteert data op business relevantie, vertaalt deze naar product/dienst innovaties en 'verkoopt' deze binnen de organisatie. Hierin ligt dus de meerwaarde van de Business Data Scientist ten opzichte van de 'traditionele', meer technische Data Scientist.

Data Scientists hebben de know-how om data technisch te ontsluiten en te analyseren. Deze technische know-how is noodzakelijk, maar volstaat in veel gevallen niet. De kunst is om data in te zetten ter verbetering van de organisatie en het bedrijfsresultaat. Hier komt dus de Business Data Scientist in beeld.
 

Business Data Scientist – bruikbare instrumenten

Om succesvol te zijn met data heeft u ook andere instrumenten nodig dan enkel technische. In de 10-daagse opleiding Business Data Scientist komen met name deze niet-technische instrumenten aan bod, zoals:

 • Bedrijfskundige modellen, business analyse en strategievorming, die u helpen om de juiste vragen te formuleren en doelen te stellen.
 • Soft skills en veranderkundige vaardigheden die u helpen om de doelen zichtbaar te maken voor opdrachtgevers en stakeholders.
 • Kennis van Data Science, architectuur, methoden en organisatiemodellen die u het inzicht verschaffen om Data Science in uw organisatie toe te kunnen passen.
 • Visie en leiderschap die nodig zijn om Data Science in een organisatie te laten werken.

 

Hoe wordt u een Business Data Scientist?

Business Data Scientists spelen een essentiële rol in het data value proces. Als Business Data Scientist dient u over een aantal belangrijke eigenschappen te beschikken.

 • U moet op basis van uw kennis van de business, bedrijfsrelevante analyses kunnen maken uit de beschikbare data c.q. analyses kunnen maken die resulteren in voor de bedrijfsvoering relevante informatie.
 • U moet het vermogen hebben om, met behulp van moderne technologieën, data te verzamelen, beschikbaar te maken, te analyseren en te ontsluiten. Zeker technieken en applicaties maken op dit moment een enorme ontwikkeling door (Hadoop, R, etc., etc.). Het vermogen om relevante technieken te herkennen, u eigen te maken en toe te passen is dus ook een belangrijke eigenschap van de Business Data Scientist.
 • Een derde eigenschap is uw sociaal interactieve vermogen.

 

Business Data Scientist opleiding – wat leert u?

In deze actuele en inspirerende 10-daagse Business Data Scientist opleiding:

 • Bouwt u een helder beeld op van het belang, de relevantie en de inhoud van de functie van Business Data Scientist zoals deze in ondernemingen steeds meer vorm krijgt.
 • Verwerft u een actueel inzicht in de toegenomen rol van data in de samenleving in het algemeen en in de bedrijfsvoering in het bijzonder.
 • Leert u, met behulp van moderne technologieën, data te verzamelen, beschikbaar te maken, te ontsluiten en te analyseren.
 • Leert u op basis van business kennis, bedrijfsrelevante analyses te maken uit de beschikbare data.
 • Leert u geproduceerde kennis actief in te zetten door deze op de juiste wijze (naar vorm, tijd en communicatiewijze) onder de aandacht te brengen van decision makers.

 

Business Data Scientist – voor wie?

De 10-daagse opleiding Business Data Scientist richt zich op iedereen die werkzaam is op het raakvlak tussen business en data science en in het bijzonder op professionals die een loopbaan ambiëren in het werken met data en/of business analyse of die hierin al werkzaam zijn. Wij denken hierbij aan Big Data projectmanagers, Business Intelligence (BI) managers en -consultants, IT managers, business development managers, data analisten, business analisten, datawarehouse analisten, informatie architecten, marketing (technology) managers, marketing (intelligence) managers en innovatie managers.

http://www.imf-online.com/vakgebieden/IT_algemeen/business-data-scientist.php
7900

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers