Informatie 2020

Inloggen
Engels | Nederlands | Frans

Tussenstand uitwerking TMLO use cases

  Subhaas Kisoensingh
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  De afgelopen maand zijn verschillende werkgroepleden, in een tweetal werksessies, aan de slag gegaan met de 'niet technische' uitwerking van de TMLO use cases. Tijdens de werksessies er is met veel enthousiasme, vanuit de verschillende belangengroepen en rollen, gewerkt aan de use cases. Het doel en de opdracht tijdens de werksessies was om, vanuit een (niet technisch)gemeenschappelijk gedeeld en gedragen inzicht, TMLO use cases uit te werken. Deze use cases dienen als input voor het ontwikkelen van een standaard uitwisselingsformaat en koppelvlakspecificaties voor het TMLO.
   
  Als input zijn de 12 use cases gebruikt die geinventariseerd zijn voor de plenaire sessie van de gehele werkgroep, die op 4 juli heeft plaatsgevonden. Tijdens deze plenaire sessie zijn er 2 use cases uitgewerkt in concept zijn uitgewerkt. In de werksessies op 15 en 21 augustus zijn al deze use cases besproken. Dit heeft de volgende resultaten opgeleverd:
  1. Een interpretatie, toelichting en/of advies vanuit de werkgroepleden op alle geinventariseerde en in concept uitgewerkte use cases. Zie hiervoor de eerste kolom op de twee tabbladen van dit bestand op Pleio.
  2. Een uitgewerkte use case die in het terug te vinden is via dit bestand op Pleio.
  3. Een, nog uit te werken aantal bevindingen en leermomenten van de werkgroepleden, die tijdens de 3e plenaire bijeenkomst op 9 oktober zal worden gepresenteerd.
   
  Oproep aan de leden van werkgroep doorontwikkeling TMLO 2017 (en andere Plieo-leden die nog een bijdrage willen leveren)
   
  Verzoek aan :
  • alle groepsleden: graag jullie vragen, op- of aanmerkingen op punt 1 en 2.
  • groepsleden met technische achtergrond: is de uitwerking van de werkgroep zo concreet genoeg voor de technische uitwerking van het uitwisselingsformaat en de koppevlakspecificaties? 
  Jullie reactie zien we graag via de discussiemogelijkheid hieronder terug.
   
  Hoe nu verder?
  Op basis van jullie reacties zullen wij, nog voor de 3e plenaire bijeenkomst op 9 oktober, verder gaan met de uitwerking van de use cases. Wie kan en wil op de onderstaande data een bijdrage hieraan leveren? (Vereiste voorkennis: geen)
  • do 21/09/2017 van 09:30 - 12:30
  • di  26/09/2017 van 09:30 - 12:30

   

  Locatie

  Nationaal Archief

  Prins Willem-Alexanderhof 20

  2595 BE Den Haag

   

  Laat je even weten op welke dag(en) je erbij bent zodat dit bij de receptie gemeld kan worden.

  Dit kan door een bericht hieronder te plaatsen of een e-mail te sturen naar subhaas.kisoensingh@nationaalarchief.nl 

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Mike Groels
    Mike Groels 23 dagen geleden

    3e plenaire bijeenkomst is op 9 oktober meen ik?
    Helaas kan ik er zowel de 21e als 26e niet bij zijn.

   Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers