Informatie 2020

Inloggen
Engels | Nederlands | Frans
Kennisplatform Conservering

Kennisplatform Conservering

papier, boeken en fotografische materialen

Terug uit Oslo

  Gabriëlle Beentjes
  • iedereen (publiek zichtbaar)

  Inmiddels alweer een week geleden waren Edith Greuter en ik in Oslo bij de IADA Conference From Generation to Generation - Sharing Knowledge, Connecting People. We hebben daar verteld over het Kennisplatform Conservering (ik) en welke impact deelname daaraan kan hebben op je werk (Edith). De lezing en de impliciete boodschap: laten we dit soort middelen gebruiken om het belang van papierrestauratie voor de archieven zichtbaar te maken en te houden, werden goed ontvangen.

  Ook de rest van het symposium was zeer de moeite waard, met lezingen over hoe kennis gedeeld en overgedragen wordt of kan worden, maar ook lezingen over praktische behandelingen. Er was genoeg tijd om collega’s uit binnen- en buitenland te spreken en natuurlijk is Oslo een prachtige stad om een paar dagen in te verblijven.

  Al met al was het een inspirerende bijeenkomst. Twee quotes uit de keynote speech van Andrea Giovannini (Zwitserse conserveringsadviseur) die uitdrukken waar het ook Edith en mij om ging bij onze presentatie:

  “Fear is the greatest obstacle to communication”

  “The idealization of everything new tends to devalue that which already exists”

  De powerpoint van de lezing van Edith en mij vind je bij Bestanden. Als je geïnteresseerd bent in de begeleidende tekst kun je contact opnemen met één van ons.

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers