Informatie 2020

Inloggen
Engels | Nederlands | Frans

Handreiking Open Data voor waterschappen

  Jeroen Padmos
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Jeroen Padmos in de groep Kennisplatform Openbaarheid 201 dagen geleden

   

  De Unie van Waterschappen heeft een handreiking ontwikkeld die ingaat op wat open data kan betekenen voor de waterschappen. Open data wordt steeds belangrijker voor de waterschappen en de samenleving.

  De handreiking Open Data gaat in op de voordelen en risico’s van open data. Daarnaast geeft de handreiking inzicht in de juridische context van open data en de manier waarop open data beschikbaar kan worden gesteld.

  DATA TOEGANKELIJK MAKEN

  De Unie van Waterschappen wil data van de waterschappen voor iedereen toegankelijk maken. Door het ontsluiten van data kunnen de waterschappen de samenleving beter informeren, innovatie stimuleren, samenwerking bevorderen, en meer inzicht geven in besluitvormingsprocessen. Waterschappen zetten zich steeds meer in om de voordelen van open data te benutten.

  THEMABIJEENKOMST OPEN DATA

  Op 21 maart organiseert de Unie van Waterschappen een themabijeenkomst over open data. Tijdens deze bijeenkomst kunnen medewerkers van waterschappen kennis vergaren en ervaringen uitwisselen over open data. De bijeenkomst duurt van 9:30 tot 13:00 en vindt plaats in Het Waterschapshuis in Amersfoort.

  Handreiking Open Data

  Themabijeenkomst Open Data

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers