Informatie 2020

Inloggen
Engels | Nederlands | Frans

Vervallen: reservering kennisbijeenkomst preservation

  Pepijn Lucker
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Pepijn Lucker in de groep Kennisplatform Preservation 239 dagen geleden Reacties (2)

  Afgelopen december vond er bij het NA een succesvolle kennisbijeenkomst plaats over preservation. Het verslag van die bijeenkomst is elders op dit platform te vinden.

   

  We hebben ons voorgenomen om dit jaar weer een aantal van dit soort bijeenkomsten te organiseren. De eerstvolgende zal plaatsvinden op donderdag 23 maart. Reserveer deze dag dus alvast in je agenda. De locatie en het programma worden later bekend gemaakt. Suggesties voor onderwerpen zijn welkom!  

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Pepijn Lucker
    Pepijn Lucker 197 dagen geleden

    Zoals aangekondigd komt de reservering voor de kennisbijeenkomst prerservation eind maart te vervallen. In april vindt de door het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) georganiseerde Week van het Digitaal Erfgoed plaats en we zullen elkaar waarschijnlijk daar bij een of meerdere bijeenkomsten al treffen.

    In mei/juni plannen we in ieder geval weer een kennisbijeenkomst van het Kennisplatform Preservation.

    Klik hier voor het volledige programma van de Week van het Digitale Erfgoed.

     

    • Pepijn Lucker
     Pepijn Lucker 205 dagen geleden

     Begin april vindt de door het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) georganiseerde Week van het Digitaal Erfgoed plaats, enkele weken na de gereserveerde datum voor deze kennisbijeenkomst preservation. In de Week van het Digitaal Erfgoed komen tal van preservationonderwerpen aan bod, zoals webarchivering en persistent identifiers. Het volledige programma (pdf) is hier te vinden.

     De doelgroep/achterban van het Kennisplatform Preservation en de NDE/Week van het Digitaal Erfgoed komt voor een groot deel overeen. We zullen elkaar waarschijnlijk bij een of meerdere bijeenkomsten van het Digitaal Erfgoed al treffen. Het is dus de vraag of het zinvol en noodzakelijk is om eind maart een aparte bijeenkomst te organiseren.

     Bij deze daarom een oproep om specifieke preservation onderwerp(en) aan te dragen die niet ook al in het programma van de Week van het Digitaal Erfgoed de revue passeren. Dit kan door vóór 9 maart een reactie te plaatsen op dit blog. Afhankelijk van de reacties wordt deze save-the-date geannuleerd.

     In mei/juni plannen we in ieder geval weer een kennisbijeenkomst van het Kennisplatform Preservation.

      

      

    Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers