Informatie 2020

Inloggen
Engels | Nederlands

Nationaal Archief organiseert het voorjaarscongres van het DLM Forum

  Pepijn Lucker
  • iedereen (publiek zichtbaar)

  Het DLM forum (DLM staat voor Document Lifecycle Management) is in de jaren ’90 in het leven geroepen door de Europese Commissie. Het hoofddoel van het Forum is het bevorderen van de samenwerking op het gebied van digitaal archiveren in de EU. Vandaag de dag is het DLM forum een levendige community waar archiefinstellingen, universiteiten, commerciële partijen en overheidsinstellingen uit de hele EU aan deelnemen. Twee maal per jaar organiseert het forum een bijeenkomst voor de leden, traditioneel in het land dat op dat moment de rol van EU voorzitter vervult. De eerste helft van 2016 is dat Nederland en daarom vond op 8 en 9 juni de voorjaarsbijeenkomst van het DLM forum in Den Haag plaats bij het Nationaal Archief.

   

  Tijdens de bijeenkomst presenteerden vakexperts uit heel Europa de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van informatiemanagement. De eerste dag stond in het teken van research and development zoals de E-discovery techniek en werd afgesloten met een levendige paneldiscussie. Op dag twee kwamen thema’s als standaarden voor informatiemanagement en openbaarheid van overheidsinformatie aan bod. Verder was een groot gedeelte van de agenda ingeruimd voor het Europese E-Ark onderzoeksproject waarin een pan-europese methodiek wordt ontwikkeld voor het archiveren van digitale informatie.

   

  De algemene conclusie was dat het een zeer geslaagde, vlekkeloos georganiseerde bijeenkomst was met een rijk inhoudelijk programma. “Het waren inspirerende dagen” zoals Zoltan Szatucsek, de voorzitter van het DLM Forum, het in zijn afsluiting tevreden samenvatte.  

   

  Alle presentaties staan online: http://www.dlmforum.eu/index.php/home/all-events/69-dlm-member-meeting-the-hague-8th-and-9th-of-june-2016

   

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers