Informatie 2020

Inloggen
Engels | Nederlands | Frans
Kennisplatform conservering

Kennisplatform conservering

papier, boeken en fotografische materialen

klimaat/ de invloed van klimaat op de veroudering van papier

  Janien Kemp
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Janien Kemp in de groep Kennisplatform conservering 460 dagen geleden Reacties (1)

  Op de startbijeenkomst van het kennisplatform conservering in april pleitte ik voor het versoepelen van de klimaat - richtlijnen van de Archiefregeling voor archiefbewaarplaatsen. Het onderwerp 'Klimaat' op dit kennisplatform is inmiddels een feit. Een product is het verzamelen van literatuur over dit onderwerp. Hierbij een eerste literatuurlijst met het verzoek aan alle leden om aanvullingen door te geven.

   

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Ed van Uum
    Ed van Uum 447 dagen geleden

    Monitoringplan SurveNIR®

    Doel

    Een monitoring moet voldoen aan twee belangrijke voorwaarden en deze zijn a) de factor tijd (longitudinaal onderzoek, de gegevens van onderzoek op verschillende tijdstippen worden vergeleken) en b) dezelfde meetinstrumenten worden ingezet. Het onderzoek wordt ‘herhaald”, dit vergroot de betrouwbaarheid.

    Bij de archief- en bibliotheekmonitoring worden (diverse historische) papieren collecties op één adres voor een langere periode, bijvoorbeeld 10 jaar (standaard en jaarlijks opzegbaar) gemonitord door het meetinstrument SurveNIR®. De monitoring heeft als doel kennis te verkrijgen over de staat van en de ontwikkelingen over tijd ten aanzien van de papieren archief- of bibliotheekobjecten.

   Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers