Informatie 2020

Inloggen
Engels | Nederlands | Frans
Kennisplatform Conservering

Kennisplatform Conservering

papier, boeken en fotografische materialen

Bijeenkomst Heads of Conservation 2016

  Gabriëlle Beentjes
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Gabriëlle Beentjes in de groep Kennisplatform Conservering 499 dagen geleden

  Op 15 en 16 juni vindt de bijeenkomst Heads of Conservation plaats in Den Haag. Dit is een jaarlijkse EU-gerelateerde bijeenkomst, die plaatsvindt in combinatie met de voorjaarssessie van twee andere bijeenkomsten over archieven: EAG/EBNA voor nationaal archivarissen en DLM over digitale duurzaamheid en toegankelijkheid. 

  Deelnemers aan Heads of Conservation zijn, zoals de naam al zegt, hoofden van restauratie / conserveringsafdelingen van nationale archieven in de EU lidstaten. Het doel van de HoC is een internationaal kennisnetwerk en uitwisseling van ervaringen op het gebied van restauratie en conservering(smanagement). Tijdens de bijeenkomsten worden allerhande onderwerpen op het gebied van conservering besproken.

  Dit jaar is het thema de invloed van digitalisering op conservering en de mogelijk veranderende positie van restauratoren in de digitale wereld. Deelnemers van de lidstaten zijn uitgenodigd om een korte presentatie te geven over de situatie/aanpak/beleid/valkuilen op dit gebied van hun land, instelling of afdeling. Daarnaast zal er gediscussieerd worden over drie vragen die geformuleerd zijn in het programma.

  Deelname aan de bijeenkomst is beperkt tot vertegenwoordigers van het Nationaal Archief, maar we willen natuurlijk zoveel mogelijk een beeld geven van wat in Nederland speelt op het gebied van conservering in relatie tot digitalisering. Wat speelt er in jouw instelling? Hoe merk jij in je werk de invloed van digitalisering? Of heb je andere vragen, ideeën, foto’s of casussen die gebruikt kunnen worden tijdens de bijeenkomst?  Deel ze op het platform!

  Na afloop zal uiteraard op deze plek verslag gedaan worden van de bijeenkomst. Omdat dit thema ook één van de onderwerpen is die tijdens de startbijeenkomst genoemd zijn, hopen we in de herfst een bijeenkomst te organiseren voor het Nederlandse veld, waarin we hier verder over met elkaar van gedachten kunnen wisselen.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers