Informatie 2020

Inloggen
Engels | Nederlands | Frans
Kennisplatform conservering

Kennisplatform conservering

papier, boeken en fotografische materialen

Het Leidse charterproject - deel 2

Voordat ik kon beginnen aan die hele grote hoeveelheid charters, heb ik eerst een pilot uitgevoerd. Daaruit bleek welke handelingen minimaal nodig zijn voor digitalisering en welke materialen nodig zijn voor de conservering en berging. Vervolgens ben ik begonnen met een archief dat niet te gecompliceerd was, om de workflow goed op te kunnen zetten: het Gasthuisarchief.  

Stap 1 in de workflow is inventariseren welke werkzaamheden nodig zijn en welk formaat berging. Dit wordt ingevuld op het inventarisatieformulier. De kleurcodes op het formulier worden met behulp van gekleurde papieren strookjes fysiek overgebracht naar de enveloppen waar de charters in zitten. Zo kunnen alle projectmedewerkers in één oogopslag zien welke behandelingen nodig zijn en op basis daarvan een werkplanning per dag maken.

Hier vindt u foto's van deze stap

Reacties

Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
  • Edith Greuter
   Edith Greuter 503 dagen geleden

   Ik gebruik Sympatex (dik (5 mm) art.nr. 39 750) van Gabi Kleindorfer. Meer uitleg en foto's over het geheel vlakken van charters volgt in deel 5 van mijn blog.

   • Machteld van der Feltz
    Machteld van der Feltz 503 dagen geleden

    Gebruiken jullie Sympatex om de charters te relaxen voor het vlakken en zo ja, waar kun je dit dan kopen? Mijn vorige leverancier, Larson-Juhl levert dit niet meer. Machteld van der Feltz, Regionaal Archief Dordrecht

   Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers