Informatie 2020

Inloggen
Engels | Nederlands | Frans

Bijeenkomst 'Actieve openbaarheid: kansen en kanttekeningen' op 11 februari 2016

  Jeroen Padmos
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  Door Jeroen Padmos in de groep Kennisplatform openbaarheid 557 dagen geleden

  Op 11 februari organiseerden het Leer- en Expertisecentrum Open Overheid en het Nationaal Archief een bijeenkomst van het Kennisnetwerk Actieve Openbaarheid.

  Een open overheid maakt actief openbaar. Maar hoe, en wat zijn daarbij de kansen en kanttekeningen? Dat is de vraag die tijdens deze middag centraal stond.

  De middag werd ingeleid door Jeroen Padmos, adviseur strategische openbaarheid bij het Nationaal Archief. Hij zette het belang van actieve openbaarheid voor de archieven uiteen.

  Hierna hield Arjan El Fassed, directeur van Open State Foundation een keynote over de democratische basis van open data. Hij ging daarbij in op aansprekende initiatieven, zoals open raadsinformatie en open spending.

  Vervolgens stonden verdiepende sessies op het programma over verschillende initiatieven en vraagstukken op het gebied van actieve openbaarheid. De sprekers en thema's waren:

  Tenslotte kon tijdens verschillende themarondleidingen door de depots van het Nationaal Archief kennis worden gemaakt met de boeiende archiefcollectie. Daarnaast was het mogelijk om de tentoonstelling ''24 uur met Willem, koning van Nederland en België'' te bezichtigen.

  Meer lezen:

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers